The wool

Because thats what it is all about!

Wool and processing

Harvesting


De mooiste momenten in onze houderij. Eén daarvan is uiteraard de oogst! We werken er maanden naartoe, als het moment er dan is, is er naast het harde werken ook de trots op wat wat we inmiddels bereikt hebben.

Voor de verwerking wijken we uit naar Italië. Merino is een lastige vezels en in het land van de grote designers is de kennis die deze vezel nodig heeft aanwezig. Hier zijn ze in staat om onze vezels om te zetten in een hoogwaardig garen.

Before processing, we need a minimum of 300 kilos greasy fleece. The merino fiber is very thin and the lambfleece in that we hold here in our arms looks a lot but weighs only 1.5 kilos.

In order to be able to process annually, we cooperate with other merino breeders in the Netherlands and Flanders.

Maak kennis met de zachtheid van onze Dutch Merino collectie. Let daarbij op de stijlvol, hippe eenvoud en superieure kwaliteit. Maar het belangrijkste van dit alles: dit unieke merinoschaap heeft inmiddels zijn plaats veroverd in Nederland!

Curious to the designs:

Kijkt u hiervoor in onze nieuwe DutchMerino webwinkel!


Collega merinoschaap-houders die in DutchMerino geloven

Samen staan we voor ‘duurzaam, diervriendelijk en kriebelvrij!!

Nieuwsgierig geworden: Kijk op de www.dutchmerino.nl

Newsletter

Our e-mail newsletter is only written in dutch, if interested please enter your adresCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

en_GBEnglish (UK)
Scroll naar top