Gehoornde Merinoram De Bruine

Rammen zijn van bijzondere waarde in de kudde. Terugkijkend op 20 jaar merinofokkerij denken we graag nog terug aan de jongens die hier allemaal geweest zijn. Vooral ook wat ze voor ons daarbij hebben betekend en wat we nog altijd terugzien in de kudde op dit moment.

Uit dezelfde Franse kudde afkomstig als onze Sarko.  Deze 2 musketiers kwamen beiden in hetzelfde transport bij ons. Deze tweede bruine gaf onze kudde nog meer kleur. Vaak wordt gedacht dat merinoschapen alleen wit kunnen zijn. In grote Australische kuddes is dat zeker gewenst, daar wordt kleur gezien als fout en uitgeselecteerd. In kleinere koppels zoals die van ons is de kleur echt een aanwinst. Door de wol in een apart proces te laten wassen en spinnen krijgen we mooie natuurkleuren. Die verrassende effecten geven als je ze eventueel ook nog verft.

In ons garen Sarko zijn een aantal kleuren die geverfd zijn over de natuurlijk bruine kleur!! 

We denken met weemoed terug aan deze belangrijke genen. De Bruine gaf naast kleur zijn nakomelingen een keihard en sober gestel. In Zuid Frankrijk kan het leven van schapen hard zijn. Wolven lagen en liggen op de loer en alleen de sterkste overleven. Dat is wat hij ons naast, compleet onverwante genen, bracht!

 

en_GBEnglish (UK)
Scroll to Top