Sires

The Don Juan's at our WoolfarmPoll Merinoram Fré ARR/ARR

De nieuwe witte Deen, zo noemen we hem. Geïmporteerd uit Denemarken in het voorjaar van 2022. Zijn eerste nakomelingen zijn inmiddels een feit. Hij is niet zo heel erg groot. Zijn geboortejaar was 2013 daarmee is hij naast de nieuwste aanwinst ook de oudste ram in onze koppel. Zijn merinowol, in 2021 geanalyseerd, meet 20 micron en daarmee zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Zijn karakter is zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroeders. In augustus 2022 heeft deze ram 41 ooien succesvol gedekt. Dat terwijl de mussen van het dak vielen van de hitte. Deze nakomelingen groeien mooi uit en bij de eerstvolgende scheerbeurt laten we de wol analyseren.

 

Poll Coloured Merinoram Ferdinand ARR/ARR

De bruine Deen, zo noemen we hem in de volksmond. Zijn merinowol inmiddels een prachtig zilvergrijs. Geïmporteerd uit Denemarken in 2016. Zijn karakter is fenomenaal, enorm zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroeders. De merinoewes. met zijn genen hebben over het algemeen een makkelijk benaderbaar karakter en een fijne merinowol in micron variërend tussen de 18 en 21.

Hij weegt rond de 70 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,2 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren. We hebben deze kerel een nieuwe rol gegeven als zoekram. Daarvoor is hij gesteriliseerd. Een zoekram gaat net voor het dekseizoen 2 weken bij de ooien om ze te synchroniseren. Wat niet meer wil zeggen dan dat hij de pad effent voor de vruchtbare fokram van onze keuze.

Pedigree

Poll Merinoram Conrad ARR/ARR

De witte Deen, zo noemen we hem in de volksmond. Geïmporteerd uit Denemarken in 2016. Zijn genen zijn er belangrijk voor ons geworden. Zijn karakter is fenomenaal, enorm zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroedersDe merinoooien met zijn genen hebben over het algemeen een makkelijk benaderbaar karakter en een prachtige superfijne merinowol in micron variërend tussen de 17 en 19. Hij is de vader van onze knuffelooi Mandy

Hij weegt rond de 80 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,2 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren.

In januari 2022 is deze mooie jongen verhuisd naar een merinofokker in Spanje!!

Pedigree

Gehoornde Merinoram Sarko

Rammen zijn van bijzondere waarde in de kudde. Terugkijkend op 20 jaar merinofokkerij denken we graag nog terug aan de jongens die hier allemaal geweest zijn. Vooral ook wat ze voor ons daarbij hebben betekend en wat we nog altijd terugzien in de kudde op dit moment.

De fokker van deze jongen kwamen we op het spoor na een tip van een vriendin. Op vakantie in de Provence (Frankrijk) stuitte zij op dit bedrijf. Vertelde hier enthousiast over en het eerste dat we dachten, geef ons dat adres, daar moeten we heen!! Internet was toen nog niet zo uitgebreid als nu. Alle afspraken werden via de telefoon en e-mail gemaakt. Een reisje werd geboekt. De, in onze ogen, enorme kudde, van 1000 merinoschapen werd bezocht. Samen met De Bruine kwam deze jongen in de zomer van 2009 bij ons aan. De quarantaine wei was achter het huis van mijn vader en moeder. De zittende president van Frankrijk: Nicolas Sarkozy. Mijn vader die iedere dag ging kijken begon hem zo te noemen. De rest is inmiddels geschiedenis.

We denken met weemoed terug aan deze belangrijke genen. Sarko bracht ons een keihard en sober gestel. In Zuid Frankrijk kan het leven van schapen hard zijn. Wolven lagen en liggen op de loer en alleen de sterkste overleven. Dat is wat hij ons naast, compleet onverwante genen, bracht!

Inmiddels jaren later, hebben wij ons mooie zachte 2 ply garen aan hem opgedragen. We hopen dat dit garen dezelfde uitwerking heeft op de mensen die ermee werken en het dragen. Dat het voelt als de het zachtaardige karakter van deze stoer uitziende gehoornde ram.

Newsletter

Our e-mail newsletter is only written in dutch, if interested please enter your adresCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

en_GBEnglish (UK)
Scroll to Top