Merinolammetjes december 2020

Veertig merinoewes. staan alweer een tijdje op stal om hun lammeren te werpen. Het aflammeren gaat bij een merinoschaap redelijk vanzelf maar al met al ben je er toch de nodige tijd aan kwijt. We schoren deze merinoooien begin november. En heel eerlijk, dat is een verademing, het geeft de ooien de nodige afkoeling maar ook ruimte. Een dier met wol heeft meer ruimte nodig, daarnaast wordt de merinowol ook sneller vuil dus dat probleem is ook getackeld.

Nu begin januari zijn we vooral tijd kwijt aan voeren, opstrooien en kijken. Eindeloos kijken naar de dieren, om eventuele problemen voor te zijn maar ook om gewoon te kunnen genieten. Lammetjes die rondhuppelen, slapen en moeders pesten. Zien hoe ze de eerste brokjes en hooi mee gaan eten al binnen twee weken na de geboorte. Het stelt allemaal nog niet heel erg veel voor maar is vooral een lust voor het oog.

Andere jaren was er een moment om ook de stal open te doen voor publiek maar corona steekt daar een stokje voor. Vandaar dat we u middels kiekjes en kleine video's op de hoogte willen houden. We hopen u tijdens het volgende lammerseizoen weer live in de stal te mogen ontvangen!!

Newsletter

Our e-mail newsletter is only written in dutch, if interested please enter your adresCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

en_GBEnglish (UK)
Scroll to Top