Sires

The Don Juan's at our WoolfarmGehoornde Merinoram ARR/ARR Jan

Onze Jan is geboren in februari 2022 na een experiment met een collegafokker uit Groningen. Een, door hem geïmporteerde' Engelse ooi gekruist door onze fokram Champ. Deze fokker Jan genaamd bezorgde ons de mannelijke nakomeling terug. Een passende naam voor deze ram was dan ook snel gevonden!

Onze Jan heeft een eerste aantal ooien gedekt in maart 2023. In ons online dieradministratie programma hebben we een service die het inteeltpercentage kan berekenen. Onmisbaar om een gezonde kudde te houden en toch eigen rammen te kunnen fokken.

Zijn eerste nakomelingen zijn in september 2023 geboren. Merinoram Jan heeft, door zijn moeders afkomst, een fijnere crimp dan wat wij gewend zijn.  De wolanalyse na de tweede scheer in augustus 2023 gaf een resultaat van 17,7 micron.

Samen met Jack and Olivier kunnen we de komende jaren voort!!

Nieuwsgierig naar zijn afstamming? Download deze hier.

Poll Merinoram ARR/ARR Jack

Deze merinoram is geboren na KI in maart 2022. Deze nieuwe Australische SRS merinogenen hebben we in 2022 geimporteerd. Onze Jack heeft een eerste aantal ooien gedekt in maart 2023. In ons online dieradministratie programma hebben we een service die het inteeltpercentage kan berekenen. Onmisbaar om een gezonde kudde te houden en toch eigen rammen te kunnen fokken.

Zijn eerste nakomelingen zijn in september 2023 geboren. Wat direct opvalt zijn de kortere staarten. Verder heeft hij een mooie ‘bold’ crimp merinowol welke tussen de 1,5 en 2 cm per maand groeit. De wolanalyse na de tweede scheer in augustus 2023 gaf een resultaat van 17,3 micron.

Samen met halfbroer Olivier and gehoornde ram Jan kunnen we de komende jaren voort!!

Nieuwsgierig naar zijn afstamming? Download deze hier.

Poll merinoram ARR/ARR Oliver

Deze merinoram is geboren na KI in maart 2022. Deze nieuwe Australische SRS merinogenen hebben we in 2022 geimporteerd. Onze Olivier heeft een eerste aantal ooien gedekt in maart 2023. In ons online dieradministratie programma hebben we een service die het inteeltpercentage kan berekenen. Onmisbaar om een gezonde kudde te houden en toch eigen rammen te kunnen fokken.

Zijn eerste nakomelingen zijn in september 2023 geboren. Wat direct opvalt zijn de kortere staarten. Verder heeft hij een mooie ‘bold’ crimp merinowol welke tussen de 1,5 en 2 cm per maand groeit. De wolanalyse na de tweede scheer in augustus 2023 gaf een resultaat van 16,8 micron.

Samen met halfbroer Jack and gehoornde ram Jan kunnen we de komende jaren voort!!

Nieuwsgierig naar zijn afstamming? Download deze hier.

Poll Merinoram Fré ARR/ARR

De nieuwe witte Deen, zo noemen we hem. Geïmporteerd uit Denemarken in het voorjaar van 2022. Zijn eerste nakomelingen zijn inmiddels een feit. Hij is niet zo heel erg groot. Zijn geboortejaar was 2013 daarmee is hij naast de nieuwste aanwinst ook de oudste ram in onze koppel. Zijn merinowol, in 2021 geanalyseerd, meet 20 micron en daarmee zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Zijn karakter is zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroeders. In augustus 2022 heeft deze ram 41 ooien succesvol gedekt. Dat terwijl de mussen van het dak vielen van de hitte. Deze nakomelingen groeien mooi uit en bij de eerstvolgende scheerbeurt laten we de wol analyseren.

 

Poll Coloured Merinoram Ferdinand ARR/ARR

De bruine Deen, zo noemen we hem in de volksmond. Zijn merinowol inmiddels een prachtig zilvergrijs. Geïmporteerd uit Denemarken in 2016. Zijn karakter is fenomenaal, enorm zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroeders. De merinoewes. met zijn genen hebben over het algemeen een makkelijk benaderbaar karakter en een fijne merinowol in micron variërend tussen de 18 en 21.

Hij weegt rond de 70 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,2 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren. We hebben deze kerel een nieuwe rol gegeven als zoekram. Daarvoor is hij gesteriliseerd. Een zoekram gaat net voor het dekseizoen 2 weken bij de ooien om ze te synchroniseren. Wat niet meer wil zeggen dan dat hij de pad effent voor de vruchtbare fokram van onze keuze.

Pedigree

Gehoornde Merinoram ARR/ARR Champ

Deze merinoram is geboren na KI in december 2019.  Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten heeft hij nu voor de eerste maal bij een groot aantal van onze merinoooien om te dekken. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma. Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. 

Zijn eerste merinolammeren zijn in april 2022 geboren. Zijn nakomelingen zijn mooie grote dubbeldoel merinoschapen gebleken. Met mooie 'bold' crimp merinowol. Zijn 2 halfbroers, Tom and Jim,  zijn hem hierin voorgegaan. Hoewel ook die beide net even anders waren.  Zijn gewicht toen hij in 021 werd verkocht was ongeveer 95 kilo, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand.  Het feit dat hij gehoornd is maakt hem zeer imposant.

Pedigree

Gehoornde Coloured Merinoram ARR/ARR Guus

Naast al die mooie witte merinoschapen hebben we natuurlijk ook de coloured merinoschapen. Altijd geweldig om ook daarin mooie merinorammen te kunnen fokken. Merinoram Guus is inmiddels verhuist naar een collegafokker in de regio Zwolle.  Donkere merinowol is over het algemeen iets minder fijn. Deze kleinzoon van Eros en de witte Deen Conrad genaamd Guus heeft prachtige fijne merinowol van 21,5 micron

Pedigree

Gehoornde Merinoram ARR/ARR Job

Deze merinoram is een halfbroer van onze Eros. De moeder van deze 2 jongens is onze merinoooi Pareltje. We zijn dol op haar, haar karakter en haar fenomenale en superfijne merinowol. De vader van Job is onze merinoram Tom. Zijn Australische roots geven ook hem prachtige merinowol met een hele mooie uitgesproken 'bold crimp' merinowol. Onze Job heeft in 2021 een 10 tal ooien gehad om te dekken. De resultaten daarvan zien in April 2022 het levenslicht. Deze jongeman is inmiddels verkocht naar een collega merinoschapenhouder in Denemarken.

Pedigree

Poll Merinoram Tom ARR/ARR

Deze merinoram is geboren na KI in december 2018. Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten hebben we hem met diverse ooien gekruist. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma. Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. Inmiddels drukt hij zijn stempel op onze kudde en heeft hij onze koppel met mooie merinoooien verrijkt.

Zijn nakomelingen zijn middelgrote dubbeldoel merinoschapen, met een prachtige ‘bold’ crimp super fijne merinowol. In micron variërend tussen 16 en 19. Hij weegt rond de 80 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand. Wij scheren hem iedere 8 maanden.

In 2022 is deze mooie jongen verhuisd naar een fokker in Duitsland

Pedigree

Poll Merinoram Jim ARR/ARR

Deze merinoram is geboren na KI in december 2018. Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten hebben we hem met diverse ooien gekruist. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma.  Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. Inmiddels drukt hij zijn stempel op onze kudde en heeft hij onze koppel met mooie merinoooien verrijkt.

Zijn nakomelingen zijn grote dubbeldoel merinoschapen, met een prachtige 'bold' crimp merinowol. In micron variërend tussen 17 en 20. Hij weegt bijna 100 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren.

In januari 2022 is deze mooie jongen verhuisd naar een merinofokker in Spanje!!

Pedigree

Poll Merinoram Conrad ARR/ARR

De witte Deen, zo noemen we hem in de volksmond. Geïmporteerd uit Denemarken in 2016. Zijn genen zijn er belangrijk voor ons geworden. Zijn karakter is fenomenaal, enorm zachtaardig naar mensen, maar zeker geen doetje tussen zijn medebroedersDe merinoooien met zijn genen hebben over het algemeen een makkelijk benaderbaar karakter en een prachtige superfijne merinowol in micron variërend tussen de 17 en 19. Hij is de vader van onze knuffelooi Mandy

Hij weegt rond de 80 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,2 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren.

In januari 2022 is deze mooie jongen verhuisd naar een merinofokker in Spanje!!

Pedigree

Horned Merinosire Eros ARR/ARR

One of the first merinosires with superfine merinowool.In micron between 17 and 19. He is not very big, but he passes on his superfine merinowool to his progeny.. Door zijn imposante horens ziet hij er ook nog eens machtig mooi uit!! Hij is geboren in juni 2016 en heeft inmiddels de nodige nakomelingen binnen onze kudde. Er zijn inmiddels merinoschapen met zijn genen verkocht, deze staan aan de basis voor nieuwe mooie koppels merinoschapen!! Zowel in Nederland als daarbuiten. In 2020 our flock was extended with a gorgeous halfbrother!!

Er is wel eens onenigheid binnen de kudde en dat kan er zeker bij de jongens heftig aan toe gaan. Onze mooie Eros brak tijdens zo'n schermutseling een hoorn af. Dit is bijzonder pijnlijk, vergelijkbaar met een open beenbreuk. We hebben hem naar aanleiding daarvan, met pijn in ons hart, in laten slapen.

Pedigree

  • 1
  • 2

Newsletter

Our e-mail newsletter is only written in dutch, if interested please enter your adresCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

en_GBEnglish (UK)
Scroll to Top