Agenda


Kijk ook eens op onze facebook pagina

November


Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand i.v.m. onze deelname aan de Handwerkbeurs in Gent een week verschoven naar 15 november.

Iedere 4e donderdagavond van de maand onze weefavond. Deze maand op 22 november.December

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 13 december. De weefavond is iedere 4e donderdag van de maand. Deze voegen wij i.v.m. kerstmis even samen met de spin en breiavond.

Onze lammeren worden ook dit jaar voor het grootste gedeelte in de december geboren. We willen u graag weer deelgenoot maken van dit prille leven. Onze poort gaat open op zaterdag 22 december van 14 tot 17 uur. Er zijn dan ongeveer 15 ooien gelamd!


Januari

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 10 januari

Iedere 4e donderdagavond van de maand onze weefavond. Deze maand op 24 januari.


Februari

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 14 februari.

Workshop Komieke droadjes / Gekke garentjes Art Yarns met een West-Vlaamse twist  De les wordt gegeven door Annick Keters - Atelier Wulle & Papier op zaterdag 23 Februari 2019 van 10 tot 16.00 u.

Kun je een draadje spinnen en heb je het twijnen van 2 of meerdere enkele draadjes in de vingers en wil je graag je kennis uitbreiden dan  is deze deze workshop ideaal!
Aan bod komen: het kaarden (met en zonder handkaarders/kaardmolen) van creatieve batts. Spintechnieken die de textuur van de vezels goed laten uitkomen, zoals
•        Enkele ‘core’-spintechnieken
•        Frutseltjes meespinnen (add in’s)
•        Lokjes spinnen
•        Autowarp
•        Twijntechnieken om beehives, coils, twists,… tevoorschijn te toveren

Zelf meebrengen: je spinnewiel en extra spoelen, restjes lontwol of vacht waarmee je wilt experimenteren. Sterk garen om te twijnen (bv. breigaren van wol, katoen of linnen dik naaigaren (cordonnay)) Huiswerk vooraf, spin een spoel met een sterk getwiste single.

Voor iedere deelnemer hebben wij een pakket met corriedale lontwol, english leicester lokken zowel wit als geverfd, een aantal hankies, angelina en een spoeltje glittergaren om te twijnen. Verder hebben wij diverse wielen die erg geschikt zijn voor het spinnen van Art Yarns. Deze kunnen uiteraard worden gebruikt.

Prijs inclusief materialen, koffie/thee en lunch 95 euro. Info en aanmelding via e-mail: info@wolboerderij.nl.


Iedere 4e donderdagavond van de maand onze weefavond. Deze maand op 28 februari.


Maart

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 14 maart.
Iedere 4e donderdagavond van de maand onze weefavond. Deze maand op 28 februari.


April

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 11 April.


Mei

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 9 mei.


Juni

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 13 juni.Activiteiten


Spingroep Zeeuws Vlaanderen "wereldwied"
Sinds 2005 zijn we een hecht groepje. De internationale spingroep in Zeeuws Vlaanderen. Opgezet om te zien of er meer mensen zijn die deze hobby zouden willen uitoefenen. Jawel, ze bestaan…..
Zeeuwen, Belgen, Ollanders, Duitsers en een Noor!!! Hoewel die laatste helaas is teruggekeerd naar eigen land blijft ze toch steeds behoren tot. Via mail en spontane brei/spinavonden omdat ze in de buurt is, maar wellicht ook als uitvals basis want waarom niet een spontaan spinweekend in Noorwegen!!
Inmiddels zijn we allen redelijk gevorderd in onze hobby. Begonnen we, met zijn allen, op een oudere Louët, nu zijn de wieletjes modern en nieuw. De garens die worden geproduceerd zijn luxe en sjiek. We spenderen geen tijd aan vachten waar we niet in geloven. Alhoewel de geloven hierin zeer divers zijn;)Zeeland telt inmiddels verschillende spin en breigroepen.

Wie zin heeft in een avondje spinnen en of breien kan op menig 'eiland' slagen. Op zo'n avond kun je ideeën opdoen en werkstukken worden bewonderen. Ook nieuwsgierig of spinnen iets voor jou is. Geef je op voor een avond, kijk en luister eens mee.
Spin en breiavond west Zeeuws Vlaanderen iedere 4e maandag van de maand.
Spin en breiavond oost Zeeuws Vlaanderen iedere 2e donderdag van de maand.
Spin en breimiddag Schouwen- Duiveland genaamd "Geen draad teveel" iedere 1e dinsdagmiddag van de maand.
Spin en breiavond Walcheren- Beveland iedere 3e woensdag van de maand.

Voor info: e-mail ons.Leren spinnen of hevelriet weven?
Voor beginners lessen spinnen en hevelriet weven kunt u bij ons terecht. Heeft u nog geen spinnewiel of hevelriet getouw dan kunt u dat van ons gebruiken. Deze workshop bestaat uit 3 lessen met een tussenpose van ongeveer 2 weken. Tussen deze lessen door kunt u het wiel of getouw meenemen naar huis om het huiswerk te maken. Wij vragen hiervoor een borg van 100,00. Deze ontvangt u na de cursus en teruggave van het wiel of getouw retour. De cursus voor deze 3 lessen van ongeveer 2 uur kost inclusief materiaal 100,00. Lessen vinden plaats in ons prachtige atelier!! Data worden met u persoonlijk afgesproken, normaal gezien op vrijdagochtend of middag.
Informeer via e-mail naar de mogelijkheden of bel 00 31 (0)6 10 32 88 04        

Zoekt u een leuke workshop of les in breien, spinnen, vilten, verven of weven en bent u met minimaal 6 personen dan kunnen wij voor u een leuk ochtend, middag of dagprogramma samenstellen. Informeer via e-mail naar de mogelijkheden of bel 00 31 (0)6 10 32 88 04