Workshop Komieke droadjes

Workshop Komieke droadjes / Gekke garentjes Art Yarns met een West-Vlaamse twist  De les wordt gegeven door Annick Keters – Atelier Wulle & Papier op zaterdag 23 Februari 2019 van 10 tot 16.00 u.
Kun je een draadje spinnen en heb je het twijnen van 2 of meerdere enkele draadjes in de vingers en wil je graag je kennis uitbreiden dan  is deze deze workshop ideaal!
Aan bod komen: het kaarden (met en zonder handkaarders/kaardmolen) van creatieve batts. Spintechnieken die de textuur van de vezels goed laten uitkomen, zoals
•        Enkele ‘core’-spintechnieken
•        Frutseltjes meespinnen (add in’s)
•        Lokjes spinnen
•        Autowarp
•        Twijntechnieken om beehives, coils, twists,… tevoorschijn te toveren
Zelf meebrengen: je spinnewiel en extra spoelen, restjes lontwol of vacht waarmee je wilt experimenteren. Sterk garen om te twijnen (bv. breigaren van wol, katoen of linnen dik naaigaren (cordonnay)) Huiswerk vooraf, spin een spoel met een sterk getwiste single.
Voor iedere deelnemer hebben wij een pakket met corriedale lontwol, english leicester lokken zowel wit als geverfd, een aantal hankies, angelina en een spoeltje glittergaren om te twijnen. Verder hebben wij diverse wielen die erg geschikt zijn voor het spinnen van Art Yarns. Deze kunnen uiteraard worden gebruikt.
Prijs inclusief materialen, koffie/thee en lunch 95 euro. Info en aanmelding via e-mail: info@wolboerderij.nl.

Laat een reactie achter