Gehoornde Merinoram Sarko

Rammen zijn van bijzondere waarde in de kudde. Terugkijkend op 20 jaar merinofokkerij denken we graag nog terug aan de jongens die hier allemaal geweest zijn. Vooral ook wat ze voor ons daarbij hebben betekend en wat we nog altijd terugzien in de kudde op dit moment.

De fokker van deze jongen kwamen we op het spoor na een tip van een vriendin. Op vakantie in de Provence (Frankrijk) stuitte zij op dit bedrijf. Vertelde hier enthousiast over en het eerste dat we dachten, geef ons dat adres, daar moeten we heen!! Internet was toen nog niet zo uitgebreid als nu. Alle afspraken werden via de telefoon en e-mail gemaakt. Een reisje werd geboekt. De, in onze ogen, enorme kudde, van 1000 merinoschapen werd bezocht. Samen met De Bruine kwam deze jongen in de zomer van 2009 bij ons aan. De quarantaine wei was achter het huis van mijn vader en moeder. De zittende president van Frankrijk: Nicolas Sarkozy. Mijn vader die iedere dag ging kijken begon hem zo te noemen. De rest is inmiddels geschiedenis.

We denken met weemoed terug aan deze belangrijke genen. Sarko bracht ons een keihard en sober gestel. In Zuid Frankrijk kan het leven van schapen hard zijn. Wolven lagen en liggen op de loer en alleen de sterkste overleven. Dat is wat hij ons naast, compleet onverwante genen, bracht!

Inmiddels jaren later, hebben wij ons mooie zachte 2 ply garen aan hem opgedragen. We hopen dat dit garen dezelfde uitwerking heeft op de mensen die ermee werken en het dragen. Dat het voelt als de het zachtaardige karakter van deze stoer uitziende gehoornde ram.

Scroll naar boven