Onze kudde merinoschapen

Waar het allemaal om draait op de Wolboerderij

Onze kudde merinoschapen

Schapen, merinowol en fokkerij


De DutchMerino is, na 17 jaar gerichte fokkerij en selectie, inmiddels een mooi en gebruiksvriendelijk dier. Dubbeldoel, superfijne merinowol (tussen de 16 en 20 micron) en goede vleesdier eigenschappen. De ooien gaan in juli / augustus bij diverse rammen. Daarnaast hebben we ook een aantal hele mooie Australische merino bloedlijnen geïmporteerd.


Gezonde merinoschapen staan aan de basis van een duurzame veehouderij. Onze schapen lopen van april tot en met november buiten. De merino ooien staan in de wintermaanden op stal voor het aflammeren. De weides waarin de merinoschapen lopen onderhouden wij ecologisch zo verantwoord mogelijk! Onze merinoschapen worden niet of nauwelijks behandeld met ontwormingsmiddelen, om de dieren en de grond gezond te houden kiezen we ervoor om op gezette tijden mestonderzoek te doen en worden de merinolammeren iedere 2 tot 3 weken in een weide gezet waar 8 weken geen schapen hebben gelopen.


We weten inmiddels van alle merino ooien welk genotype zij hebben. Alle merinorammen hebben het type Arr/Arr. Dit is vooral van belang bij export.


We hebben succesvol merinoschapen geëxporteerd naar Denemarken, België, Estland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.


De DutchMerino is een geweldig dubbeldoel dier en past prima in ons klimaat, maar heeft ook de eigenschap om zich goed aan verschillende weertypes aan te passen.

Onze kudde merinoschapen

Focus op kwaliteits merinowol


Onze focus ligt op het verruimen van de stapellengte zodat we 2x per jaar kunnen scheren (oogsten) De merinowol laten we verwerken in Italië en is als breiwol in onze winkel te koop maar we laten er ook merino kledingstukken in ontwerpen. Kijkt u hiervoor vooral in onze webwinkel!


Verder selecteren we op tweelingdracht, goede moedereigenschappen en letten we vooral ook op de lengte van de staart, m.a.w. zo kort mogelijk omdat couperen in Nederland en België geen optie meer is. De fokrammen zijn geselecteerd op de vacht, de lengte van de stapel, een mooie 'bold' crimp, weinig huidplooien en open gezichten.


Kijk hier voor meer info over onze merinorammen en hun kwaliteiten!


Onze boerderij bevindt zich in Zuid West Nederland in de regio Zeeuws Vlaanderen. Bezoekers met een commerciële interesse in Superfine Merinowol zijn welkom! U kunt contact met ons opnemen via e-mail.

Onze kudde merinoschapen is zwoegervrij gecertificeerd en we fokken alleen nog met Arr/Arr merinorammen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke aanbiedingen en nieuwtjesCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

Scroll naar boven