Onze kudde

Waar het allemaal om draait op de Wolboerderij

Onze kudde

Schapen, wol en fokkerij


De DutchMerino is, na 15 jaar gerichte fokkerij en selectie, inmiddels een mooi en gebruiksvriendelijk dier. Dubbeldoel, superfijne wol (tussen de 16 en 20 micron) en goede vleesdier eigenschappen. De ooien gaan in juli / augustus bij diverse rammen. We werken daarnaast ook met KI en hebben hiervoor prachtige Australische bloedlijnen in 'het vat'.


Gezonde dieren staan aan de basis van een duurzame veehouderij. Onze schapen lopen van april tot en met november buiten. De ooien staan in de wintermaanden op stal voor het aflammeren. De weides waarin de dieren lopen onderhouden wij ecologisch zo verantwoord mogelijk! Onze dieren worden niet of nauwelijks behandeld met ontwormingsmiddelen, om de dieren en de grond gezond te houden kiezen we ervoor om op gezette tijden mestonderzoek te doen en worden de lammeren iedere 2 tot 3 weken in een weide gezet waar 8 weken geen schapen hebben gelopen.


We weten inmiddels van alle ooien welk genotype zij hebben. Alle fokrammen hebben het type Arr/Arr. Dit is vooral van belang bij export.


We hebben succesvol dieren geëxporteerd naar Denemarken, België en het Verenigd Koninkrijk


De DutchMerino is een geweldig dubbeldoel dier en past prima in ons klimaat, maar heeft ook de eigenschap om zich goed aan verschillende weertypes aan te passen.

Onze kudde

Focus


Onze focus ligt op het verruimen van de stapellengte zodat we 2x per jaar kunnen scheren (oogsten) De wol laten we verwerken in Italië en is als breiwol in onze winkel te koop maar we laten er ook kledingstukken in ontwerpen. Kijkt u hiervoor vooral in onze webwinkel!


Verder selecteren we op tweelingdracht, goede moedereigenschappen en letten we vooral ook op de lengte van de staart, m.a.w. zo kort mogelijk omdat couperen in Nederland en België geen optie meer is. De fokrammen zijn geselecteerd op de vacht, de lengte van de stapel, een mooie 'bold' crimp, weinig huidplooien en open gezichten.


Kijk hier voor meer info over onze fokrammen en hun kwaliteiten!


Onze boerderij bevindt zich in Zuid West Nederland in de regio Zeeuws Vlaanderen. Bezoekers met een commerciële interesse in Superfine Merino zijn welkom! U kunt contact met ons opnemen via e-mail.

Onze kudde is zwoegervrij gecertificeerd en we fokken alleen nog met Arr/Arr rammen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke aanbiedingen en nieuwtjesCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

nl_NLNederlands
Scroll naar top