Wolmerino

Onze kudde

Onze kudde telt rond de 50 merino fokooien en 7 fokrammen. Al onze ooien gaan in juli / augustus bij diverse rammen. Verder hebben we een prachtige Australische bloedlijn in 'het vat'. Meer info vindt u hier.

Gezonde dieren staan aan de basis van een duurzame veehouderij. Onze schapen lopen van april tot en met november buiten. De ooien staan in de wintermaanden op stal voor het aflammeren. De weides waarin de dieren lopen onderhouden wij ecologisch zo verantwoord mogelijk! Onze dieren worden niet of nauwelijks behandeld met ontwormingsmiddelen, om de dieren en de grond gezond te houden kiezen we ervoor om op gezette tijden mestonderzoek te doen en worden de lammeren iedere 3 weken in een weide gezet waar 8 weken geen schapen hebben gelopen.

We weten inmiddels van alle ooien welk genotype zij hebben. Alle fokrammen hebben het type Arr/Arr. Dit is vooral van belang bij export.

Inmiddels hebben wij succesvol dieren geexporteerd naar Denemarken, België en het Verenigd Koninkrijk .

We proberen met onze fokrichting vooral om een goed dubbeldoel schaap te fokken, dat prima past in ons klimaat. Inmiddels weten we dat merino's zich heel goed aanpassen. Onze wol zit in microns tussen de 16 en de 21.

 

De lengte van de stapel willen we graag iets verruimen, dit vooral om in de toekomst twee keer per jaar te kunnen scheren. Verder selecteren we op tweelingdracht, goede moedereigenschappen en letten we vooral ook op de lengte van de staart, m.a.w. zo kort mogelijk omdat couperen in Nederland en Belgë geen optie meer is.De fokrammen zijn geselecteerd op de vacht, de lengte van de stapel, een goede crimp, minder huidplooien en open gezichtjes.

Kijk in het menu hiernaast voor meer info over onze fokrammen en hun kwaliteiten!

Heeft u interesse in een koppel wolmerino's, of heeft u nieuwe bloedlijnen nodig voor uw eigen merino's neem dan contact met ons op via e-mail. Onze kudde is zwoegervrij gecertificeerd en we fokken alleen nog met Arr/Arr rammen.