WEEFNETWERK Weefopleiding Zeeland


Start datum: Januari 25

Begin tijd: 10:00

Eind tijd: 16:30

Minimaal deelnemers: 7

Maximaal deelnemers: 8

Prijs:

Basiscursus getouw weven

Bij voldoende animo starten we deze cursus in januari 2025. Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht over de doorgang van deze cursus? Meld je dan hier aan!

Tijdens deze cursus leer je weven op een Ashford schachtengetouw.
Het weefgetouw wordt 2x opgezet zodat je nadien voldoende geoefend bent om thuis verder aan de slag te gaan. De bindingen die aan bod komen zijn de linnenbinding met rechte inrijg . Dit alles met 4 schachten. Hierdoor zijn er al heel veel mogelijkheden voor de cursist om te ontdekken.

Tevens gaan we aan de slag met kleurenleer en komt er garen kennis aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende weeffouten en hoe deze zijn op te lossen. De theorie lessen behandelen bindingsleer en je leert hoe je weefbrief moet begrijpen, lezen en opstellen. Dit alles zodat je nadien zelfzeker achter je weefgetouw kan kruipen en kan genieten van het plezier van het weven!

Er worden er voornamelijk stalen geweven om de techniek goed onder de knie te krijgen, maar er is ook plaats voor het weven van een werkstuk zoals een sjaal of theedoek. De lessen worden gegeven bij ons op de boerderij  Je kunt hier, als lid van Weefnetwerk NL, een Ashford weefgetouw huren. De garens waarmee we gaan weven kunnen ook bij ons worden aangeschaft. Wil je tijdens of na afloop een weefgetouw aanschaffen dan helpen we je daarbij natuurlijk graag.

Na elke les krijg je een weefopdracht mee naar huis die je thuis uitwerkt. De hele cursus is 23 uur , Eerste les is een hele dag en 5 lessen die een halve dag in beslag nemen. Daarna nog een terugkomdag van ongeveer 2 uur. Doordat je voornamelijk thuis gaat weven moet je rekening houden met +/- 60u huiswerk.

De kosten van materiaal voor deze cursus zijn ongeveer € 90.  Maximaal aantal deelnemers is 8. Wil je een weefgetouw huren voor de duur van de cursus, vraag dit dan op tijd aan. Het huurcontract en de voorwaarden kun je hier inzien.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke aanbiedingen en nieuwtjesCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

Scroll naar boven