Fokrammen

De Don Juan's van de WolboerderijDutchMerino merinoschaap fokram Tom

Poll Merinoram Tom ARR/ARR

Deze merinoram is geboren na KI in december 2018. Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten hebben we hem met diverse ooien gekruist. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma. Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. Inmiddels drukt hij zijn stempel op onze kudde en heeft hij onze koppel met mooie merinoooien verrijkt.

Zijn nakomelingen zijn middelgrote dubbeldoel merinoschapen, met een prachtige ‘bold’ crimp super fijne merinowol. In micron variërend tussen 16 en 19. Hij weegt rond de 80 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand. Wij scheren hem iedere 8 maanden.

Afstammingsbewijs

DutchMerino merinoram Eros

Gehoornde Merinoram Eros ARR/ARR

Een van onze eerste merinorammen met een superfijne wol. In micron tussen de 17 en 19. Hoewel niet groot in gestel geeft hij zijn nakomelingen wel prachtige superfijne merinowol. Door zijn imposante horens ziet hij er ook nog eens machtig mooi uit!! Hij is geboren in juni 2016 en we zetten hem nog jaarlijks vol vertrouwen bij een aantal merinoooien. Er zijn inmiddels merinoschapen met zijn genen verkocht, deze staan aan de basis voor nieuwe mooie koppels merinoschapen!! Zowel in Nederland als daarbuiten. In 2020 is onze kudde uitgebreid met een prachtige halfbroer!!

Afstammingsbewijs

DutchMerino coloured merinoschaap fokram Guus

Gehoornde Coloured Merinoram ARR/ARR Guus

Naast al die mooie witte merinoschapen hebben we natuurlijk ook de coloured merinoschapen. Altijd geweldig om ook daarin mooie merinorammen te kunnen fokken. Merinoram Guus is inmiddels verhuist naar een collegafokker in de regio Zwolle.  Donkere merinowol is over het algemeen iets minder fijn. Deze kleinzoon van Eros en de witte Deen Conrad genaamd Guus heeft prachtige fijne merinowol van 21,5 micron

Afstammingsbewijs

DutchMerino Merinoram Champ

Gehoornde Merinoram ARR/ARR Champ

Deze merinoram is geboren na KI in december 2019.  Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten heeft hij nu voor de eerste maal bij een groot aantal van onze merinoooien om te dekken. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma. Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. 

Zijn eerste merinolammeren worden in april 2022 geboren. We gaan ervan uit dat zijn nakomelingen mooie grote dubbeldoel merinoschapen zullen zijn. Met mooie ‘bold’ crimp merinowol. Zijn 2 halfbroers, Tom en Jim,  hebben dit immers al bewezen. Hoewel ook die beide net even anders zijn.  Hij weegt nu rond de 70 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren. Hoewel nog niet helemaal volgroeid is hij zeer veelbelovend.  Het feit dat hij gehoornd is maakt hem zeer imposant.

afstammingsbewijs

DutchMerino Merinoschaap Fokram Jim

Poll Merinoram Jim ARR/ARR

Deze merinoram is geboren na KI in december 2018. Om zijn Australische SRS merino genen goed te benutten hebben we hem met diverse ooien gekruist. We zorgen ervoor dat er geen of weinig inteelt is, daarvoor gebruiken we het NSFO online dieradminstratie programma.  Hierin zit een module die het percentage inteelt berekend. Inmiddels drukt hij zijn stempel op onze kudde en heeft hij onze koppel met mooie merinoooien verrijkt.

Zijn nakomelingen zijn grote dubbeldoel merinoschapen, met een prachtige ‘bold’ crimp merinowol. In micron variërend tussen 17 en 20. Hij weegt bijna 100 kg deze merinoram, zijn merinowol groeit ongeveer 1,5 cm per maand. Hij wordt iedere 8 maanden geschoren.

In januari 2022 gaat deze ram naar Spanje om ook daar zichzelf te bewijzen!!

Afstammingsbewijs

DutchMerino Merinoram Job

Gehoornde Merinoram ARR/ARR Job

Deze merinoram is een halfbroer van onze Eros. De moeder van deze 2 jongens is onze merinoooi Pareltje. We zijn dol op haar, haar karakter en haar fenomenale en superfijne merinowol. De vader van Job is onze merinoram Tom. Zijn Australische roots geven ook hem prachtige merinowol met een hele mooie uitgesproken ‘bold crimp’ merinowol. Onze Job heeft in 2021 een 10 tal ooien gehad om te dekken. De resultaten daarvan zien in April 2022 het levenslicht. Deze jongeman is inmiddels verkocht naar een collega merinoschapenhouder in Denemarken.

afstammingsbewijs

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke aanbiedingen en nieuwtjesCopyright © 2020 Wolboerderij Blij Bezuiden

Webdesign by: Miek.Designs

nl_NLNederlands
Scroll naar top